Fra Indre til Ytre Sogn og Nordhordland

I september 2017 dro forskerne fra NSDM på en ukes rundtur til ALIS og deres kommuner.

ÅRDAL: Vi har besøkt allmennlege Sameha i utdanningsstilling.. Hun får jobbe i en utvidet legegruppe som har redusert fastlegelistene, og med erfarne og stabile medhjelpere på kontoret – både sykepleier, bioingeniør og helsesekretær.
Rådmann og kommunalsjef støtter også godt oppsdr

LÆRDAL: Kommunen skal ha to allmennleger i utdanningsstilling. Erfaren sykepleier Ragna og helsesekretær Ruth (bildet) er spente på at en privat solopraksis skal inkluderes i det kommunale legekontoret som utvides. Det satses fra høyeste hold i kommunen

ALISLærdal

MASFJORDEN OG MODALEN: Kommunene helt nord i Hordaland deler på Willy, allmennlege i utdanningsstilling i ALIS-VEST-prosjektet. Han kjenner begge steder fra før, trives m variasjonen, akuttmedisin og bilkjøring. Alenelege Frøydis i Modalen, er godt fornøyd med fleksibiliteten ordningen gir. Kommuneoverlegen i Masfjorden er primus motor for hele ALIS-VEST

ALIS Masfjorden

GULEN: Allmennlege i utdanningsstilling, Brita, er omkranset av rådmann, kommunalsjef og einingsleiar. Kvinnene råder idag der historiske Gulating lå for over 1000 år siden – i Ytre Sogn.
Legetjenesten legges nå om fra helprivat til kommunal. Brita har generell indremedisin fra før og gleder seg til å jobbe sammen med veileder Anita og utvikle de lokale helsetjenestene videre, inklusive to utekontor som forsterkes m helsesøster.

ALISGulen.jpg

HYLLESTAD: Kommunen satser: Både nyopprettet utdanningsstilling, der Basil var den av 15 kvalifiserte søkere som fikk jobben, og nyopprettet turnuslegestilling. Damene, med kommuneoverlege Anette i tet, er vant til å finne fleksible løsninger, overta oppgaver når stillinger har vært vakante samt søke prosjektmidler, slik at utstyret lokalt er tipp topp! Her er også turnuslegen med på bildet.

ALIS Hyllestad2

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s