Ny forsker i NSDM sitt team

NSDM har fått en ny, engasjert medarbeider i ALIS-Vest-prosjektet. En som stiller store spørsmål. Eva Muriel Kibsgaard Nordberg er utdannet lege ved UiO og har en bachelorgrad i sykepleie. Hun flyttet til Lofoten for å gjennomføre turnustjeneste og har siden jobbet som fastlege og kommunelege i Vestvågøy.

– Jeg ønsket meg noe ganske annet for turnustjenesten enn hva jeg hadde kjennskap til som legestudent i Oslo og omegn. I Lofoten har jeg virkelig fått erfaring med bredden i legeyrket.

Det er i allmennmedisin og samfunnsmedisin at Eva kjenner seg hjemme, og nettopp dette gjør at hun nå er blitt en del av NSDM.

– Hva er det egentlig som får primærhelsetjenesten til å fungere godt? Og hvordan samarbeider de ulike profesjonene? Dette er noe av det jeg interesserer meg for.  Som fastlege erfarte jeg dessuten at det kan være vanskelig å få oversikt over all kompetanse som finnes i kommunen, men at det er stort potensial å hente ut når man får kartlagt terrenget litt.

Eva skal fremover jobbe med ALIS-Vest-prosjektet i en deltidsstilling, noe hun gleder seg til.

– Det skal bli spennende å få innsikt i hvilke faktorer som bidrar til å rekruttere ferske
 fastleger – og like viktig – hva som gjør at de blir værende i jobben.

Eva vil delta på arrangementet der ALIS-vest sparker igang ALIS-Nord 16. januar 2019 og møter da hele åtte av legene hun skal intervjue senere.

bildeeva

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s