ALIS-Vest utvider til Rogaland og Møre og Romsdal

ALIS-Vest-prosjektet har statlig støtte til å utvide med 15 stillinger for allmennleger i spesialisering (ALIS) i Rogaland og Møre og Romsdal. Fra før er 15 ALIS i 12 kommuner med, i Hordaland og Sogn og Fjordane.  Alle kommuner i de to nye fylkene vil bli invitert til å søke om å bli med i prosjektet. Søknadsfristen blir 15. mars.

Et informasjonsbrev ble sendt ut første halvdel av januar, igår kveld var det et lite møte og samtalene fortsatte idag. Stavanger og Karmøy kommuner var blandt de fremmøtte.

50849856_397418257677466_6469729041506107392_n

Stavanger har hatt egne introduksjonsstillinger i lengre tid, der ALIS jobber på andre næringsdrivende fastlegers lister og har mindre ansvar. – Er det mulig å videreutvikle denne ordningen innen for ALIS-Vest-prosjektet? spørr helsesjef Tord Haaland (bildet over).

– Vi er alltid sterkere sammen, sier fastlege, kommuneoverlege og veileder i Strand kommune, Anne Mathilde Hanstad (bildet over).

– Stavanger og distriktene rundt må være på de samme laget for å rekruttere og beholde unge leger. De må begeistres! Og så må vi ha kommuneadministrasjonen med på laget.

50889869_457550781449537_7220555209645228032_n

Kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse i Karmøy kommune kommer fra stilling på sykehus og ser at godt samarbeid bygget på forståelse for hverandre, er viktig for stabilitet i fastlegetjenesten (bildet over).

I Giske kommune på Sunnmøre, har man det siste året fått erfare kostnadene med bruk av vikarbyrå, forteller kommuneoverlege og fastlege Anne-Line Sommerdalen (bildet under).  – Vi har allerede opprettet en fastlønnet stilling, men kunne godt tenke oss en til.

50836366_234557547474455_5489044384122929152_n

I søknadene om å få delta i ALIS-Vest må følgende være med: en beskrivelse av hvordan kommunen vil organisere og administrere en fastlønnet ALIS-stilling med følgende punkter:

  • Kommunens generelle rekrutteringssituasjon
  • Beskrivelse av tilgang til egne listepasienter. Listelengde og valgt løsning. (Kommunal liste i kommunalt fastlegesenter, fellesliste, deleliste, frikjøpt liste i privat senter mv)
  • Hvordan kommunen vil sørge for daglig supervisjon av kollega
  • Hvordan ALIS sikres egen lokal veileder med spesialitet i allmennmedisin som har ansvar for strukturert veiledning minst 2 timer pr mnd
  • Tilgang på bakvakt på legevakt inntil legen er godkjent som allmennlege
  • Beskrivelse av legesenteret o Antall leger, alder, spesialitet, turnuslege mv o Egnet kontor til ALIS? o Hjelpepersonell, antall på kontoret og kompetanse o Utstyrsnivå: EKG, spirometri, rektoskopi, evt audiometri, småkirurgi, doppler, laboratorium mv
  • Beskrivelse av aktuelt kommunalt arbeid, og hvilket omfang som er mulig og ønskelig, og hvordan legen skal få breddeerfaring innen ulike kommunale legeoppgaver
  • Vikar/fraværsløsninger – sårbarhet.
  • Om kommunen vil lyse ut en ny ALIS, eller søke inn allerede ansatt lege i utdanningsløp. I så fall, hvor langt har denne legen kommet i sin utdanning.

Kommuner som ikke kan delta på samlingen på Gardermoen, er selvsagt også velkommen til å søke, og kan ta kontakt med Bergen kommune, Etat for helsetjenester, 55 56 52 00, eller sende mail til fastlegeordningen@bergen.kommune.no

Kontaktpersoner er Hans Høvik, Karsten Sylta, Harald Wigum, Lene Hestetræet eller Brita Øygard.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s