Hvordan går det med ALIS-Vest?

Vi synes det går bra i prosjektets tredje år. Med friske midler fra staten har vi kunnet utvide til to nye fylker og til sammen 15 nye ALIS’er. I dag gav styringsgruppen tommel opp til flere kommuner i Rogaland og i Møre og Romsdal som har søkt om å bli med. Et ønske om ALIS-næring er registrert og vil bli inkludert. Kommunene vil bli kontaktet.

Konferansen Vi tror på fastlegeordningen er i rute. Det er bare å melde seg på. 30.august er Flesland stedet vi samles!

Erfaringer som støtte-kontor sprer seg: Nå har myndighetene startet arbeidet med å få på plass regionsvise ALIS-kontor til hjelp og støtte med spesialisering av leger i regionens kommuner. Bergen kommunes ALIS-Vest-medarbeidere har spilt inn konkrete løsninger sammen med Legeforeningen, basert på egne erfaringer. Vårt søsterprosjekt, ALIS-Nord, administreres fra Bodø kommune, og de vil også inkluderes i utviklingen av dette.

Hva med ALIS selv? Av de 14 som startet i 2017 er det 7 igjen. Nye har kommet til i kommunene der ALIS har sluttet. Årsakene til at ALIS har sluttet er en privatsak, men noe Nasjonalt senter for distriktsmedisin (NSDM) håper å finne mer ut av på gruppenivå. Noen har åpent fortalt at det er helt private forhold som gjør at de har flyttet fra kommunen, andre hadde ikke en god læringssituasjon. I mars iår publiserte NSDM noen funn  fra intervjuer med leger og helseledere kommunene.

Allerede i 2015 viste NSDM at fastleger i snitt var kortere i jobben jo mindre kommunen var. Les artikkelen i Tidsskrift for den norske legeforening her.

varighet av fastlegeavtaler

 

sdr
Bak fra venstre Karsten Sylta (Bergen kommune), Astrid Toft (KS Hordaland), Brita Øygard (Bergen kommune), Gunnar Ramstad (Hordaland legeforening). Forran: Helen Brandstorp, Hans Høvik og Rolf Martin Tande (alle Bergen kommune)

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s